Poznaj nas

They know how Spotkanie na szczycie branży nowoczesnych usług dla biznesu
02.02.2017

They know how Spotkanie na szczycie branży nowoczesnych usług dla biznesu

Wiedzą jak… dzielić się wiedzą

The BSS Forum, wydarzenie którego partnerem tytularnym była Grupa Nowy Styl, odbyło się pod hasłem „We know how” i objęte zostało honorowym patronatem Urzędu Marszałkowskiego Województwa Lubelskiego oraz Urzędu Miasta Lublin. W najprężniej rozwijającym się mieście Polski Wschodniej działa obecnie 60 centrów outsourcingowych, zatrudniających niemal 7000 osób. Celem Forum było omówienie bieżących trendów, wyzwań oraz szans stojących przed firmami świadczącymi usługi dla biznesu. Podczas trwających do wczesnych godzin wieczornych paneli dyskutowali przedstawiciele międzynarodowcyh organizacji branżowych i okołobranżowych: IAOP (USA), ASPIRE (Polska), Deutscher Outsourcing Verband (Niemcy), NNC Services (Rumunia), Emerging Europe (UK), Lwowskiego Klastra IT (Ukraina), a także goście z Irlandii, Szwecji, Litwy czy Bułgarii. Fachową wiedzą, a przede wszystkim doświadczeniem podzielili się rówież managerowie i zarządający czołowymi firmami z branży BSS oraz organizacji otoczenia sektora nowoczesnych usług dla biznesu, między innymi BSS, TMF Group, CIMA, Mazars, Randstad, CBRE, Express, Connectis_, Adaptive SAG, SourceOne Advisory, Forum Call Center, Alfavox, Transcom, czy Centrum Operacyjne Banku Pocztowego. Tematyka paneli objęła kluczowe obszary nowoczesnych usług dla bzinesu: HR, usługi finansowo-księgowe, rynek nieruchomości, call contact center, zarządzanie flotami samochodowymi czy kwestie  związane z promocją inwestycyjną miast oraz budowaniem międzynarodowego biznesu.

The BSS Forum to nie tylko roczne podsumowanie branżowe ale także otwarcie cyklu konferencji regionalnych, które będą realizowane w 2017 roku pod wspólną nazwą The BSS Tour – mówi Wiktor Doktór, prezes Fundacji Pro Progressio – Na rozpoczynający się rok zaplanowaliśmy osiem takich konferencji, które wraz z partnerami będą organizowane w różnych polskich miastach.

Gwiazdy Outsourcingu 2016

Konferencji w Lublinie towarzyszyła uroczysta gala, podczas której nastapiło rozstrzygnięcie konkursu Outsourcing Stars. Wyróżnienia dla liderów branży outsourcingowej zostały przyznane już po raz trzeci. Podobnie jak w poprzednich latach, uczestnicy rywalizowali w 12 kategoriach, a pod uwagę brane były między innymi wskaźniki wzrostu w obszarze prowadzonej działalności operacyjnej czy liczba utworzonych nowych miejsc pracy.

Kryteria, według których wyłaniani są zwycięzcy to czynniki, które w obiektywny sposób wskazują na rozwój przedsiębiorstw. Analizując nadesłane przez firmy dane i porównując je z ubiegłorocznymi, można potwierdzić, że outsourcing oraz nowoczesne usługi dla biznesu wciąż są w trendzie wzrostowym – mówi prezes Fundacji Pro Progressio.

Laureatami tegorocznych nagród zostali:

Archiwizacja Dokumentów – Iron Mountain

BPO - Capita